LADDAR

Sök...

Camping Utrustning

Bästa Myggmedlet | 2024 |

Dela

Sommar, sol och… myggor. Oavsett om du vill njuta av en lugn kväll i trädgården, en vandring i fjällen eller en tur på sjön så är de små liven där.

Men med ett fungerande myggmedel kan du slippa att bli helt sönderbiten. I den här artikeln har vi testat och utsett de bästa myggmedlen som finns på marknaden.

Det beprövade Originalet

Stick
Skydd - Upp till 7h
Pris

Myggmedel i sprayformat

Spray
Skydd - Upp till 6h
Pris

Ett hälsosamt myggmedel

Kräm
Skydd - Upp till 6h
Pris

Mygga Original Stick

 • Typ: Stick
 • Ingredienser: N, N-diethyl- m-toluamide (DEET) 194 g/L
 • Volym: 50ml
 • Skydd: Upp till 7 h
 • Pris: Ca. 110 kr

Ett myggmedel i mindre förpackning som passar perfekt för dig som ska ut på en vandringstur. Medlet är enkelt att applicera på avgränsade områden på kroppen och är väldigt drygt.

Skyddet är effektivt och myggmedlet luktar, till skillnad från sina konkurrenter, gott. Trots att det är ett stick så kladdar inte medlet utan torkar fint in i huden. Håller mygg och andra bitande insekter på avstånd under drygt 7 timmar innan du behöver återapplicera det, produkten får dock endast användas två gånger per dag.

Sjö&Hav Mygg + Fästing Spray

 • Typ: Spray
 • Ingredienser: Vatten, Etanol, p-Mentan 3,8-diol, Isopropanol, Isopulegol, Citronellol, Citronellal
 • Volym: 75ml
 • Skydd: Upp till 6 h
 • Pris: Ca. 129 kr

Detta myggmedel är till skillnad från många av sina konkurrenter biologiskt nedbrytbart och har en mycket låg toxicitet. Medlet har producerats med hjälp av ångdestillering av citroneukalyptus-blad, vilket innebär att det är snällare både för människan och naturen att använda. Fungerar bra både i nordiska och tropiska klimat.

Trots sin imponerande låga gifthalt är myggmedlet faktiskt väldigt effektivt och vann 2015 Testfaktas stora myggmedelstest.

Medlet går bra att spraya på alla typer av ytor: kropp, kläder och skor. Ger inga bestående fläckar. Hjälper att hålla mygg, knott, fästingar och andra bitande insekter på avstånd.

Salubrin Mygglotion

 • Typ: Kräm
 • Ingredienser: Vattenbaserad lösning. Citoneukalytusolja, hydratiserad, cykliserad 10,0g/100g. 
 • Volym: 100ml
 • Skydd: Upp till 6 h
 • Pris: Ca. 80 kr

Ett myggmedel i krämform! Perfekt för dig som inte vill riskera att andas in myggspray. Krämen är dermatologiskt testad och snäll mot huden. Dessutom är den vattenfast och svettresistent, vilket betyder att du inte behöver återapplicera den flera gånger. 

Ett skonsamt alternativ som är rekommenderad för både barn, vuxna, gravida samt ammande kvinnor. Formulan är nämligen både vegansk och biologisk nedbrytbar. Ett bättre alternativ för både människa och natur, helt enkelt.

Krämen ger ett effektivt skydd mot mygg, knott och flugor i upp till 6 timmar. Den har även en viss effekt mot getingar och bin. 

Ska inte appliceras fler än två gånger per dag. Undvik att använda på området kring ögonen och på läpparna.

Trikem Renons Mygg & Fästing

 • Typ: Spray
 • Ingredienser: Vatten ,ethyl alcohol denat., Isopropyl alcohol, PEG-8, Lavandula Hybrida Oil
 • Volym: 500ml
 • Skydd: Upp till 24 h
 • Pris: Ca. 270 kr

Detta medel är effektivt mot fler insekter än myggor. Det är utvecklat för att fungera effektivt och direktverkande mot flugor, mygg, knott, bromsar och andra insekter som gärna biter. Myggsprayen har även bevisats minska risken för att få fästingbett. 

Myggmedlet från Trikem fungerar på både människa och häst, med en verkningstid på upp till 24 timmar. Medlet innehåller det verksamma ämnet Icaridin som döljer hästens naturliga doft och avskräcker insekter, vilket gör det väldigt kraftfullt. Det går bra att använda myggsprayen till alla typer av hästar.

Sprayformatet gör det enkelt att applicera över stora områden, något som uppskattas om du är i behov av att täcka större delar av dig själv eller din häst. 

Se till att följa användningsinstruktionerna noga eftersom de skiljer sig åt beroende på om du ska använda myggmedlet på människa eller på häst. 

Varför ska man använda myggmedel?

Myggmedel är effektivt mot ovälkomna bett från insekter som orsakar klåda. Betten är ofarliga i sig, men eftersom de kliar kan de orsaka sår som kan bli infekterade. Dessutom är ju mygg och insekter outhärdligt irriterande och kan få din vistelse i naturen att kännas jobbig! 

Därför rekommenderar vi att du använder myggmedel när du rör på dig och ett myggnät när du befinner dig på en och samma plats. Myggnäten är särskilt effektiva mot att hålla undan myggen när du ska sova.

Är myggmedel giftigt?

Myggmedel är klassat som en hushållskemikal som innehåller gifter som inte är bra att förtära. Myggmedel som tillverkats för användning på kroppen är ofarliga att använda, men bör ej ätas eller användas oförsiktigt.

Skulle du eller ditt barn få i er en mindre mängd av flytande myggmedel kan kräkningar förekomma och vid inandning av myggspray kan du känna av irritation när du andas. Se därför till att förvara myggmedlet eller myggsprayen så att de är oåtkomliga för barn. 

Vilket myggmedel ska man välja?

Det finns många typer av myggmedel med olika egenskaper: lukt, applicering och användningsområden. Vårt viktigaste tips till dig är att du väljer ett myggmedel som passar just dina behov.

Roll-on

Med ett roll-on format kan du enkelt applicera myggmedlet på den kroppsdel som är mest utsatt för myggbett. Du behöver inte oroa dig för att kladda ned kläder eller andas in medlet. Ett myggmedel i roll-on format torkar snabbt in i huden och efterlämnar inga spår, förutom en frän doft som håller myggorna borta.

Spray

Ska du täcka större delar av kroppen i myggmedel så rekommenderar vi att du väljer en myggspray. Med en spray kommer du enkelt åt och kan snabbt täcka större yta, den är dessutom dryg i jämförelse med en kräm.

Kräm/gel

En kräm eller gel är toppen om du ska täcka mindre delar av kroppen. Det är dessutom enkelt att applicera ett tjockare lager om det behövs eller att återapplicera efter en svettig promenad.

Stick

Perfekt för dig som behöver applicera myggmedel på avgränsade områden. Exempelvis i ansiktet eller händer/fötter. Smidig att bära med sig och att återapplicera.

Myggmedel är ett mycket effektivt sätt att hålla bitande insekter på avstånd så att du kan njuta av tillvaron utomhus. Precis som många andra produkter finns det bättre och sämre alternativ och därför är det viktigt att du utgår från dig själv och dina behov när du väljer ett myggmedel.

För vissa kan det vara viktigt att medlet är snabb- och långtidsverkande, medan andra uppskattar ett mer skonsamt myggmedel. Oavsett hoppas vi att du fått med dig det du behöver veta i vår artikel. 

Dela gärna vår artikel med någon som är i behov myggmedel! Eller har du tips på någon annan produkt? Lämna en kommentar!

Förgående artikel
Nästa artikel

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *