LADDAR

Sök...

Camping Utrustning

Bästa gummistövlarna – Stövlar för hemmet

Dela

Stövlarna är ett måste i varje hem, oavsett om du är ute i skogen varje helg eller en gång per år är det nästa som en regel att det ska stå ett par gummistövlar i hemmet. Vi har kollat på några gummistövlar som är värda att stå i ditt hem.

Friluftskompaniet rekommenderar

Skafthöjd 41 cm
Vikt strl 43 2,5 kg
Pris

Bästa mellan-höga gummistövlarna

Skafthöjd 27 cm
Vikt strl 42 1,7 kg
Pris

Bästa höga gummistövlarna

Skafthöjd 44 cm
Vikt strl 42 1,9 kg
Pris

Viking Footwear Touring III

En inte allt för hög och inte allt för låg modell från Viking Footwear. Tillverkad i naturgummi som är gjord tjock nog för att klara lite vassare föremål så som grenar och dylikt som kan hittas i skogen. En grovt mönstrad sula för grepp i den lerigaste leran och med den justerbara öppningen gör att du kan dra åt runt byxorna för att undvika att vatten och lera kommer in i stöveln.

En helschysst gummistövel för de inte allt för extrema skogsäventyren helt enkelt.

 • Skafthöjd på 29 cm
 • En innersula som går att ta ur
 • Tillverkad i naturgummi
 • Reflex på stövelskaftet

Tretorn Terräng

I samma prisklass som Viking Footwears Touring III är här Tretorn med sin lagom höga gummistövel Terräng. En stövel som är framtagen att användas mycket och länge. Den grovt mönstrad sula för bra grepp och med ett skaft som följer vaden gör den till ett självklart val i garderoben och med öglor på skaftet som underlättar när man ska ta på stöveln. Tillverkad i naturgummi med ett innerfoder i polyester och bomull.

En svampplockarens Rolls Royce helt enkelt.

 • Hållbar med en slitstark sula
 • Vridstyv sula
 • 27 cm i skafthöjd
 • Dåligt grepp på blöta släta underlag

Tretorn Tornevik Neo

Ytterligare en gummistövel från välkända Tretorn och denna gången är det Tretorn Tornevik Neo som står under luppen. En hög stövel tillverkad i naturgummi med ett extra lager gummi i häl och tå för att tåla taggiga snår och vassa föremål i skogen. Här har Tretorn skapat en lättviktsstövel med förstärkt sula som klarar den tuffaste terrängen och som samtidigt håller dina fötter torra och varma. En slank utformning på stöveln som följer din vad med en rem längst upp som går att justera mot vaden och en åtsittande resor längst upp på skaftet gör att stöveln sitter som den ska under hela dagen.

En lätt tungviktare bland stövlarnas stövel.

 • Skaftetshöjd är 42 cm
 • Urtagbar innersula
 • Metallskena i mellansulan
 • Justerbart skaft

Viking Footwear Trophy II

Viking Footwear är ett nordiskt märke som vet vad svenska förhållanden innebär. Här har Viking utvecklar en kraftig och rejäl stövel gjord för ogästvänlig terräng. Tillverkad i ett lättvikts gummi och med tre lager på de mest utsatta områdena kring foten. Trots lättvikts materialet är detta tunga rackare. Rymliga stövlar som är designade för lite bredare fötter och med en justering över vaden. Snabbtorkande polyesterfoder inne i stöveln och med en urtagbar formpressad EVA-illäggssula med dämpning i hälen.

En riktigt robust och kraftig stövel som passar dom lite bredare fötterna.

 • Kraftigt mönstrad sula
 • Hög vridstyvhet och stabilitet
 • Något tung
 • Justering kring vaden

LaCrosse Alphaburly Pro 18"

Om du letar efter det bästa kan du sluta här. Här har du den bästa stöveln om du är ute efter en stövel som ska användas mycket och hårt är detta stöveln för dig. Stöveln är tillverkad i naturgummi med ett neoprenfoder på insidan. Tå och häl är förstärkt med 3 lager gummi den är också förstärkt med två lager gummi vid ankeln. Ett unikt spänne på skaftet för justering mot vaden, med extra material i delning vid spännet kan skaftet justeras tight mot vaden eller om du blir varm i stövlarna kan spännes knäppas upp och skaftet rullas ner. Gummistövelns sula är grovt mönstrad med mycket grepp som gör att du kan ta dig uppför dom brantaste backarna ute i skogen utan problem.

LaCrosse Alphaburly Pro är en stövel för dom kräsna och som bevis har den fått höga betyg på Amazon men smakar det så kostar det.

 • Hög kvalités gummistövel
 • Extra gummi på utsatta områden
 • Tjock och stötdämpande EVA sula
 • Active Fit som håller foten på plats
 • Relativt dyr

Arxus Primo

Arxus of Sweden ett stövelföretag baserat i Västra Götaland som utvecklar och tar fram stövlar för våra hårda nordiska natur och klimat. Arxus Primo gummistövel är framtagen för vår, sommar och höst användning med 100% naturgummi för en lång livslängd på stövel, ett bra resistens mot yttre påkänningar och bra grepp i tuffa miljöer med dess X-mönstrade sula med ett unikt dubbsystem. Denna stövel speglar kvalitén från vårt svenska företag med läder biten som omsluter stövelns övre kant för att hålla omsluta det yttre lagret med innerfodret. Primo stövelns unika konstruktion med naturgummi runt hela foten gör att stöveln är vattentät även om sulan skulle mot all förmodan släppa från stöveln.

 • Skafthöjd 44cm
 • Rejält spänne runt skaftet
 • 100% naturgummi för lång livslängd
 • Bra grepp

Gummistövel!

Gummistövlar som tål att användas och som fungerar i alla väder. Det är stövlarna vi på Friluftskompaniet har letat efter när vi gjorde denna jämförelse. En stövel som klara en hel dag i skogen utan att vatten tränger in eller att skavsår blir till. Det finns stövlar som är lite styvare i sin uppbyggnad, lite mer robusta, som klarar av och som är anpassade för att gå i bökig terräng under en hel dag. Och så finns det som är lite vekare. lite mer följsamma och som är tänkta att man lätt och ledigt ska kunna vandra längre sträckor med.

Gummistövlar?

Gummistöveln är en stövel gjord av gummi. Utsidan består av gummi och för det mesta en insida av tyg. Gummistöveln är till för att hålla borta vatten, lera, osv. Det finns de stövlarna som har ett tunnare foder och det finns de stövlarna med ett tjockare foder designade för extrem kyla.

Gummistövelns gummistövel.

Tretorn är ett märke som är synonym med gummistövlar och representeras i vår jämförelse med tre olika stövlar. Tretorn har gjort stövlar länge och är ett givet val när det kommer till gummistövlar men det finns även andra märken att kolla närmare på.

Passar gummistöveln?

Passformen på din gummistövel är A och O. Det får inte vara för stor så att den glappar och du får skavsår och den ska inte vara för liten för ifall du vill använda ett par lite tjockare strumpor när det krävs. För att hålla fötterna varma är torra strumpor ett måste och om du vet med dig att du ska använda stöveln mycket under vintern finns speciella vinterfodrade stövlar.

För längsta livstid på din gummistövel är ett tips att försöka hålla dom rena mellan användningarna och detta med hjälp av endast vatten och förvara dom kallt och mörkt. När stöveln är blöt på insidan är ska man inte torka dom med någon slags värmekälla då detta kan torka ut gummit i stöveln och förkorta livslängden. För att på något sätt försöka behålla livslängden på stövlarna och för att förenkla vid rengöring är det att föredra att smörja in stövlarna med någon sort medel typ silikonolja, glycerin eller stövelvård.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *