LADDAR

Sök...

Extremsporter Vintersporter

Bästa Skidfodralet | 2024 |

Dela

Vintersäsongen är i full gång och vi är säkra på att ni är lika sugna på skidåkning som vi!

För dig som äger egna skidor kommer packningen bli mer omfattande, än för dig som hyr på plats. Men vad gör det, när det finns så många bra skidfodral? 

I den här artikeln ger vi dig säsongens bästa skidfodral och vilka fördelar respektive nackdelar som finns med varje skidfodral. Dessutom ger vi dig en komplett guide över allt du behöver veta innan du gör ditt inköp.

Rymligt skidfodral för resan till fjällen

Pris
Vikt - 3 620 g
Antal skidor - 2 par
Längd skidor - 175cm
Hjul - Ja

Skidväskan för dina skidor

Pris
Vikt - 870 g
Antal skidor - 1 par
Längd skidor - 185cm
Hjul - Nej

Bästa skidfordralet för de fetare laggen

Pris
Vikt - 4 080 g
Antal skidor - 4 par
Längd skidor - 200cm
Hjul - Ja

Thule Roundtrip Ski Roller 192cm

 • Mått 202 x 46 x 19 cm
 • Vikt 3.62 kg
 • Plats för 2 par skidor
 • Hjul – Ja
 • Material 600D polyester
 • Förstärkt botten Ja – vaddering.

Roundtrip Ski Roller från Thule är i förhållande till sina konkurrenter en mycket rymlig skidväska. Själva fodralet är vadderat för att försäkra att skidorna inte skadas vid transport. Förutom vadderingen är skidväskan även förstärkt i toppen och botten. På så vis slipper du oroa dig för att väskan ska säcka ihop, även om du förvarar kortare skidor i den. 

Detta skidfodral från Thule har exceptionell förvaring. Det finns gott om plats för både skidor på upp till 175 cm och tillhörande stavar. Inuti väskan finns innerfack som är vadderade för att skydda innehållet mot fukt och kyla. Perfekt för att förvara ombyten eller värdesaker. Dessutom är skidfodralet utrustad med tåliga YKK-dragkedjo, på så vis kan du känna dig trygg med att inget trillar ut.

Thule har tänkt på både design och funktionalitet. Dragkedjan som löper som ett S runt själva fodralet är inte bara en häftig detalj utan fyller även en funktion. Denna typ av låsning gör det nämligen lättare för användaren att komma åt skidorna. Dessutom gör den vadderade innandelen att skidorna hålls åtskilda på insidan för att slippa förslitningar under transport. 

Skidväskan är enkel att bära med sig då den har utrustats med flertalet handtag på ovansidan, undersidan och längst fram. För dig som inte orkar bära men inte heller vill släpa fram skidväskan på backen har Thule svaret: hjul. På skidväskans nedre del sitter två hjul som gör att användaren enkelt kan släpa väskan efter sig, utan att den skadas.

Salomon Skitrip 1pair Padded

 • Mått 185 x 14 x 24 cm
 • Vikt 0.87 kg
 • Plats för 1 par skidor
 • Inga hjul – Då de inte behövs för ett par skidor
 • Material Vattentät, 600D polyester 
 • Förstärkt botten Ja – vaddering.

Denna skidväska från Salomon har flera praktiska funktioner. Något som är extra uppskattat hos oss är möjligheten att justera längden på den inre vadderingen för att skydda skidorna under transport. Den inre vadderingen går att ändra från 165cm till 185 cm. Dessutom kan du låsa fast skidorna i väskan med de justerbara remmarna, så att de inte skumpar runt vid förflyttning.

Denna skidväska är tillverkad i slitstark polyester som är förstärkt för att klara av vatten. Därför behöver du inte oroa dig för att din packning blir blöt när du vistas ute. Perfekt för dig som har med ett extra ombyte eller värdesaker i väskans inre fack.

Det finns flertalet handtag med vaddering för att säkerställa komfort vid transport. Denna modell har dessutom axelremmar vilket gör det möjligt för dig att ta väskan på ryggen.

Dragkedjan är robust och tålig samt i full längd, vilket innebär att öppningen går från toppen till botten. På så sätt kan du smidigt och enkelt både placera och ta ut dina skidor ur väskan. 

Armada stibbs 4 pair roller skidväska

 • Mått 210 x 32.5 x 20 cm
 • Vikt 4.82 kg
 • Plats för 4 par skidor
 • Hjul – Ja, extra stora hjul
 • Material Vattentät Polyester 
 • Förstärkt botten Ja – vaddering.

Detta är skidfodralet för dig med fler än ett par skidor. En mycket prisvärd väska som rymmer upp till fyra par. Med denna skidväska behöver du inte någon annan packning för din skidutrustning, inuti fodralet finns nämligen möjlighet att förvara andra saker som skidkläder, underställ och extra ombyten. Du får dessutom plats med ett par skidstavar. Mycket bättre än så kan det inte bli. 

Insidan är vadderad för att skydda skidorna vid transport. Själva skidväskan är tillverkad i 100% polyester och är vattentätt.

Dessutom är skidbagen även utrustad med flertalet handtag så att du enkelt kan bära det med dig. Eftersom väskan rymmer flera skidor kan det bli tungt att bära, därför är fodralet tillverkad med förstärkt botten och hjul som gör att du kan dra den efter dig. 

Till skillnad från sina konkurrenter har Stibbs 4 utvecklats med större hjul. Det gör det lättare för dig att släpa väskan efter dig, även på lite mer ojämnt underlag. 

Vad är ett skidfodral?

Ett skidfodral är en typ av väska som är speciellt utvecklad för att transportera skidor. De finns i många olika typer och utföranden, men i de allra flesta hålls skidorna åtskilda och det brukar även finnas plats för annan utrustning så som stavar, pjäxor, underställ och skidkläder. Den stora skillnaden mellan ett skidfodral och en vanlig sportväska är dels den inre vadderingen som skyddar dina skidor och dels komforten för den som bär väskan vid förflyttning. 

Skidfodral har nämligen förstärkta handtag eller axelremmar som vanliga sportväskor saknar. Dessutom finns det modeller som även har hjul i botten, för att underlätta förflyttning ytterligare.

Köpguide för skidfodral

Vad används ett skidfodral till?

Ett skidfodral tillåter dig att transportera dina skidor på ett säkert och enkelt sätt, från hemmet till skidbacken. De allra flesta skidväskorna är utrustade med ergonomiska handtag och lösningar som gör det lättare för dig att bära dina skidor.

Material

Precis som med mycket annat finns det skidbags i diverse olika material. De allra flesta är dock tillverkade i polyester. För dig som vill ha en slitstark, hållbar skidbag som står emot bland annat vassa stålkanter, spetsiga stavar, dåligt underlag, ovarsamma alpinrese busschaufförer och andra faktorer bör du titta efter en lite dyrare modell. Dessa är vanligtvis förstärkta med glasfiber och håller längre.

Längd

Eftersom längden på skidan är högst individuell, bör även din skidbag vara det. Se till så att den varken är för stor eller för liten för dina skidor. Vissa skidväskor är dessutom justerbara vilket är perfekt eftersom de då går att använda både till lite kortare och längre skidor. En del skidbags har även förstärkningar i änden av väskan som gör att den inte säckar ihop.

En tumregel är att en hand bör rymmas mellan spetsen på din skida och själva väskan när den ligger i fodralet.

Förstärkt botten

Skidbags med högre kvalité har vanligtvis en förstärkt botten. Den förstärkta botten gör att du kan förflytta väskan utan att behöva oroa dig för att skidorna skadas. Det är särskilt viktigt med förstärkt botten till skidväskor med hjul.

Hjul?

Skidbags i den högre prisklassen är vanligtvis utrustade med hjul för enklare transport. Hjulen gör det möjligt för användaren att transportera väskan längre sträckor utan att riskera ryggont. Tänk på att hjulen på väskan är väldigt små och lämpar sig därför bäst för användning på asfalt eller plan terräng.

Vem bör köpa ett skidfodral?

Ett skidfodral passar dig som äger ett par skidor. Oavsett om du bara åker för nöjes skull eller tränar seriöst. Med en skidbag skonar du inte bara dina skidor från tråkiga skador, utan även din rygg. En skidbag gör det möjligt för dig att transportera din utrustning på ett säkert och smidigt sätt. Hur bra låter inte det?

Vad finns det för olika typer av skidfodral?

Precis som med mycket annat finns det skidfodral i flera olika utföranden. Det som avgör vilken typ av skidfodral som är bäst för dig är främst dina behov. 

Exempelvis finns det skidfodral som passar lite kortare skidor och sedan finns det de som fungerar bättre för längre skidor. Eftersom längden på skidan är individuell, är det ganska självklart att skidfodralet också behöver vara det.

Vissa skidfodral har hjul, medan andra endast är utrustade med handtag. Vissa skidfodral har plats för både värdesaker och stavar, medan andra enbart rymmer ett par skidor. Det finns även större modeller med plats för flera par skidor, dessa fungerar för den med flera par skidor eller stor familj.

Vi hoppas denna artikel hjälper dig i sökandet efter ditt nya skidfodral. Om du har några frågor eller funderingar tveka inte att höra av dig till oss genom vår kontakta oss sida oavsett vilka frågor du har!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *