LADDAR

Sök...

Extremsporter Utrustning

Bästa Hybridcykeln 2021

Dela

Gillar du att cykla och vill investera i riktigt bra kvalitet för smidigare resor till och från jobb, skola, träning eller andra aktiviteter? Bryr du dig om miljön och funderar på att kanske göra dig av med bilen? Oavsett orsak kan en hybridcykel vara ett bra alternativ för dig.

Sportig Hybridcykel från svenska Nishiki

Pris
Vikt - 11.1 kg
20 växlar
Låg vikt och lättcyklad

Robust Hybridcykel från Scott för tuffare tag

Pris
Vikt - 18.2 kg
27 växlar
Stötdämpad framgaffel
Navdynamo för fram- och bakljus

Allväders-året runt Hybridcykel från Bergamont

Pris
Vikt - 15.2 kg
8 växlar
Remdrift
Navdynamo för fram- och bakljus

En hybridcykel är kort sagt en blandning av en racercykel och en mountainbike men där vissa modeller liknar mer en racercykel och andra modeller liknar mer en mountainbike. De smala hjulen samt de många utanpåliggande växlarna är bidrag från racercykeln och från mountainbike världen har hybridcykeln tagit det raka styre och de riktigt effektiva skivbromsarna. Hybridcyklar, eller citybikes som de kallades i början, är extra fördelaktiga för dig som cykelpendlar men passar alla slags behov och intressen.

Rent generellt är alla typer av hybridcyklar mångsidiga och passar för att framföras på olika slags vägunderlag. Det finns idag dock flera olika slags hybridcyklar på marknaden, alla med sina starka sidor, beroende på hur just dina unika förutsättningar och behov ser ut.

Allt du behöver veta om hybridcyklar

Racer eller Trek hybridcykel

Vid val av antingen en slimmad racer hybrid eller robust trek hybrid bör du se till hur du önskar använda cykeln. Båda varianterna är trygga val och fungerar väl för dig som vill cykla långt. En slimmad racer hybrid är att rekommendera om du vet med dig att du kommer att huvudsakligen cykla på jämna underlag och du vill använda cykeln som ett motionsredskap.

Däremot om du kommer att cykla mycket på ojämnt underlag som kullersten, grusvägar eller snötäckta asfaltsvägar är det en mer robust trek/mountainbike hybridcykel du ska leta efter.

Sittställning

Beroende på om du letar efter en hybridcykel som riktar sig mer mot asfalt och ska vara ett motionsredskap eller en hybridcykel som passar bättre för grusvägar eller mer avslappnad cykling ska du välja en cykel med olika sittställning.

Om du vill kunna cykla långt, fort och kunna använda cykeln till träning ska du välja en cykel med mer framåtlutad sittställning. Du vill ha en mer framåtlutad sittställning för att vara mer effektiv när du trampar och för att minska luftmotståndet. Här rekommenderar vi Nishiki Pro SLD

Är det grusvägar som kommer att vara underlaget du mest kommer att cykla på eller söker du en cykel med mer avslappnad sittställning ska du kolla efter en cykel med med upprätt sittställning likt. Hybridcyklar med en rakare sittställning ger dig en något bättre överblick under färden så som Bergamont Vitess N8 Belt.

Framgaffel med stötdämpare eller inte?

Många hybridcykelköpare ställer sig frågan om de ska köpa en med stötdämpare i framgaffeln eller inte. Allmänt kan man konstatera att du som cyklar mer på ojämnt underlag så som grusvägar eller skogsstigar men vill fortfarande ha en jämn och bekvämlig upplevelse kan ha nytta av att välja en cykel med stötdämpare. Håller du dig främst till cykelvägar i stan och stabila asfaltsvägar är detta behov inte lika stort.

Fram- och bakljus?

Om du inte vill montera eftermarknads fram- och bakljus är det en bra idé att satsa på en cykel med hjuldynamo. Det är smart för dig som vill pendla med din hybridcykel året om eftersom hösten och vinter halvåret innebär att det blir mörkare tidigt och du har större behov och krav på att kunna synas väl. Dessutom är det ett lagkrav på ljus på cykeln efter mörkrets intrång.

Kedje- eller remdrift

Kanske har du hört talas om frågan kring huruvida kedje- eller remdrift är bäst på en hybridcykel? Kedjelösningen är den traditionella varianten även på hybridcyklar medan remdrift marknadsförs som en mer hållbar lösning. Samtidigt är det ett faktum att remdriftscyklar i allmänhet kostar mer så här kan din budget spela en avgörande roll för vad du väljer.

Utanpåliggande eller navväxel

Sist men inte minst ska du göra ett val av antal växlar samt om du föredrar utanpåliggande eller navväxlar. Utanpåliggande växlar väger i allmänhet mindre än navväxlar. Detta betyder att de för över kraften från benen effektivare. Vilket system du väljer påverkar främst hur mycket underhåll som cykeln kommer att kräva. Navväxlar kräver oftast något mindre underhåll.

Jämförelse mellan tre olika hybridcyklar

För dig som funderar på att köpa en hybridcykel har vi nedan gjort en jämförelse mellan tre olika alternativ, alla med sina unika fördelar. Genom att läsa mer om de olika cyklarna nedan kan du enkelt ta ett beslut om vilken som passar just dig bäst. En hybridcykel är en mycket god investering för alla som vill kombinera motion med ett smart transportmedel för framtiden.

 

Nishiki Pro SLD

En klassiker som idag kommer i modern tappning. Här går det utmärkt att kombinera fart med komfort under cykelturen. Cykeln är dessutom väldigt mångsidig vad gäller användningsområden och passar för såväl touring, pendling och för dig som gillar att köra på landsväg.

 • Snabb och bra ram, tillverkad i trippelreducerad aluminium.
 • En modern hybridcykel som fungerar lika väl på stadsgator som för den som cykelpendlar på långa landsvägar.
 • Har 20 växlar, och kan komma upp i riktigt höga farter tack vare utmärkt utväxling. Kommer med smarta Shimanokomponenter.
 • Trygga, hydrauliska skivbromsar från Shimano.
 • Riktiga kvalitetsdäck från Schwalbe med utmärkt punkteringsskydd.
 • Ergonomiska handtag och framgaffel med integrerad gaffelkrona för skivbroms.
 • Den perfekta cykeln för dig som vill ha en sportig variant på hybridcykel.

Scott Sub Sport 30

Denna hybridcykel har blivit omåttligt populär sedan den kom ut på marknaden. Det är en komplett trekkingcykel med en sportig känsla och passar utmärkt för såväl asfalts- som grusvägsåkning.

 • En bra cykel för dig som vill ha komfort tack vare att den innehar en justerbar styrstam som gör att du kan ställa in sittställningen så att den passar dig.
 • Trygga Shimano-växlar, roterande kedjeskydd och egenutvecklade stänkskärmar.
 • Ett kraftigt stöd och en riktigt bra sadel samt mycket bra reflexdäck.
 • Belysningen såväl där fram som där bak drivs av en dynamo i framnavet.
 • Kommer med en låsbar framdämpare.
 • Mycket för pengarna för dig som vill ha bra hybridcykel och vill kunna köra med lite tuffare tag.

Bergamont Vitess N8 Belt

Denna tysktillverkade hybridcykel med remdrift är ett modernt och samtidigt praktiskt val för dig som vill ha en hybridcykel som håller över tid. Passar utmärkt för den som främst använder cykeln i stan eller på stabila cykelvägar.

 • Kommer med en smidig och lätt aluminiumram med “Ultralight tubing”, extra bra för dig som vill cykla i citytrafik och på cykelbanor.
 • Tack vare remdriften är det en hybridcykel som är tystgående och mycket driftsäker. Underhållskostnaderna är lägre än för många andra cyklar.
 • Har åtta inkapslade växlar i Shimanonavet som gör att du lätt kan anpassa din åkning beroende på underlag och omgivning.
 • Integrerade fram- och baklampor från kvalitetsmärket Busch & Müller.
 • Cykeln kommer med hydrauliska skivbromsar, pakethållare, skärmar och kedjeskydd,
 • Känd för att ge ett stabilt stöd och har däck med reflexsida som är punkteringsskyddade.
 • En cykel för dig som tycker pålitlighet är viktigt och vill kunna använda cykeln året om utan att behöva oroa dig för väderleken.

Detta är allt du behöver veta om hybridcyklar. Tveka inte att höra av dig till oss genom vår kontakta oss sida oavsett vilka frågor du har!


Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *