LADDAR

Sök...

Camping Vintersporter

Bästa Understället för Vintern | 2024 |

Dela

Underställ har länge varit mycket populära och uppskattade plagg att använda under vintern. Genom att ha ett underställ närmast kroppen kan du se till att hålla dig torr och varm under alla utomhusaktiviteter. Här berättar vi mer om underställets egenskaper, vem som har användning för det och vad man ska tänka på inför ett köp.

Underställ som passar vid lite svalare temperaturer

För dig som vill ha ett lite varmare underställ

Underställen för de kallaste dagarna

RevolutionRace Bambooskin - Varm

Bambooskin underställen från RevolutionRace är ett mjukt och skönt underställ som passar vid lite svalare väder och vid högintensiv träning. Understället är utmärkt på att transportera bort fukt men det är inte lika varmt som ett Fuse Merino eller HiBall Waffle underställ.

 • Passar från +10 till +0 grader.
 • Bambu/elastan blandning som ger ett stretchigt material.
 • Öppning för tummen i ärmen.
 • Resår i midjan.
 • Håller sig fräscha länge.

RevolutionRace Merino Wool & Sneaky Balaclava - Varmare

Fuse Merion är tillverkat av 100% merinoull som passar bra vi lite kallare temperaturer och om det är ett underställ som passar bra vid låg intensiv träning exempel skidåkning – då du står still under långa stunder.

 • Passar bäst mellan +0 och -10 grader.
 • Håller värmen bra.
 • Håller sig fräscht länge utan illa lukt.
 • Resår i midjan.

Om du letar efter ett underställ som du ska ha vid idrottande vid minusgrader är det ett underställ i syntetmaterial du ska kolla efter. Sneaky Balaclava är ett väldigt bra alternativ på ett underställ i syntet, det andas och transportera bort fukt väldigt bra. Som namnet antyder har understället en inbyggd balaclava som håller halsen och huvudet varmt.

 • Passar vid temperaturerna +0 till -10 grader.
 • Transporterar fukt väldigt bra.
 • Öppning för tummen i ärmen.
 • Resår i midjan.

RevolutionRace HiBall Waffle - Varmast

HiBall Waffle är det varmaste understället hos RevolutionRace. Materialet på insidan av understället har ett våfflelmönster som bildar små luftfickor vilket ger utmärkt isolering mot kylan. Här har de valt att göra understället i syntetmaterial för att få så god fukttransport som möjligt vilket gör detta understället utmärkt att använda vid vintersporter i riktigt kalla väder.

 • Passar mellan -10 och -20 grader kyla.
 • Stretchigt material.
 • Resår i midjan.
 • Hög krage med blixtlås framtill.
 • Öppning för tummen i ärmen.

Köpguide för Underställ - Tänk på detta innan du gör ditt köp!

Innan vi går djupare in på underställets egenskaper ska vi först reda ut vad ett underställ faktiskt är. Enkelt förklarat kan man säga att det är en uppsättning kläder som ska bäras så nära kroppen som möjligt. Det vanligaste är att ha understället under mellanlagret och de vanliga ytterkläderna.

Plaggen är ofta tillverkade i material som merinoull eller syntet, men också bambu är förekommande. Syftet med plaggen är att ge dig en jämn kroppstemperatur och hålla dig torr, eftersom det är både isolerande och har en förmåga att transportera fukt.

Understället ska säkerställa att du är varm när det är kallt ute samtidigt som det ska se till att du håller dig varm när svetten börjar lacka, t.ex. när du sportar eller tränar.

Allt du behöver veta om underställ

Vem har användning för underställ?

Ett underställ kan användas av alla typer av människor. De är mycket vanliga för de som lever ett aktivt friluftsliv eller som tränar utomhus under vinter, men det passar lika bra som en extra isolering när du ska promenera med hunden eller ta barnen till lekparken. Understället har blivit obotligt populärt hos småbarnsfamiljer och är ett bra val för alla som vill säkerställa att barnen är varma och torra under ytterkläderna.

Vad ska man tänka på när man köper underställ?

Det finns flera saker som är viktiga att tänka på när du ska köpa ett underställ till dig själv eller till ditt barn. Som tidigare nämnt är syftet att du ska få ett enkelt och smidigt sätt att reglera din kroppstemperatur och minska risken för att bli nedkyld av fukt eller svett.

Även om det är riktigt kallt ute är det lätt att man blir varm och svettig. Detta gäller vanligtvis för personer som tränar utomhus under vinterhalvåret, men även för barn som rör sig mycket i alla olika väder. Om svetten inte kan transporteras bort från kroppen kommer du snabbt att bli väldigt kallt och nedkyld, vilket givetvis är obehagligt och förstör glädjen. För att understället ska fungera som tänkt är det viktigt att det har en bra och tight passform runt kroppen.

Viktiga egenskaper med underställ

För att hitta ett passande underställ finns det tre frågor som vi anser att du ska fråga dig själv när du ska välja ett underställ. Genom att välja ett underställ som uppfyller dina krav på nedan punkter kan du vara säker på att du har gjort ett bra val.

 • Vid vilket temperaturspann ska understället användas?
 • Ska det användas vid låg- eller högintensiva aktiviteter?
 • Vilka andra kläder ska användas tillsammans med detta understället?

Vilket underställ är bäst?

Att säga vilket underställ som är bäst är svårt, eftersom alla har olika önskemål och behov. Det underställ som lämpar sig bäst för dig kanske inte alls passar en annan, och vise versa. Som tidigare nämnt är det viktigt att du utgår från just dina önskemål och att du väljer plagg som är bekväma och sköna att ha på sig. Eftersom understället sitter närmast kroppen och direkt mot din hud är det extra viktigt att det känns bra och inte har några hårda eller obehagliga sömmar som skaver.

Material - Så ska du tänka

Underställ kommer i olika material, men det vanligaste är att man använder sig av merinoull, syntet eller en blandning av båda. Det kan vara svårt att veta vilket material som är bäst och hur man ska tänka kring sitt val. Kom ihåg att det är viktigt att du inte bara tittar på passformen och storleken, utan att du också har koll på hur de olika materialen kan användas.

Här nedan kommer vi att titta närmare på hur merinoull kan lämpa sig för kallare väder, men vi ser även närmare på underställ i syntet såväl som kombinationsplagg.

Merinoull – Merinoull har mycket värmande och isolerande egenskaper och passar således under vintertid för att hålla kroppen varm. Merinoull hjälper kroppen att reglera temperaturen, så att du varken blir för varm och svettig eller för kall och nedkyld.

Syntet – Syntet lämpar sig för dig som vill använda understället i samband med träning. Syntet har en mycket bra fukttransport och ser till att hålla dig sval och torr.

Kombination av merinoull och syntet – Genom att kombinera merinoull och syntet kan du få det bästa av båda världar. Du får den värmande komforten av merinoull, samtidigt som du får fukttransporten av syntet.

Beroende på vilken aktivitet du planerar att göra kommer det att avgör vilken typ av underställ du ska välja. RevolutionRace har 3 olika nivåer av underställ beroende på aktivitet och dessa underställen är framtagna utifrån vilken typ av ansträngning och kyla du kommer att utsätta dig för.

Jämförelse mellan RevolutionRace olika underställ

För vem passar underställ?

Det finns få saker som är lika obehagliga som att vara kall och fuktig under vintern. Med hjälp av ett riktigt fint underställ kan du få hjälp att transportera bort fukten från kroppen och samtidigt hålla en jämn kroppstemperatur.

Underställ är idag lika populära för barn som för vuxna och passar utmärkt för aktiviteter i kallare väder. Genom att välja ett ställ i merinoull kan du se till att få en fantastiskt bra isolering och hålla dig varm hela dagen, medan underställ i syntet lämpar sig bättre för högintensiva aktiviteter, t.ex. skridskoåkning eller skidåkning där du blir mycket varm.

Vi hoppas denna artikel hjälper dig i ditt letande efter ett underställ som passar just dig. Tveka inte att höra av dig till oss genom vår kontakta oss sida oavsett vilka frågor du har!


Förgående artikel

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *